Hvordan jobber psykologen?
Psykologen har en tredelt stilling i kommunen:
- Forebyggende psykisk helsearbeid
- Veiledning og fagstøtte til hjelpere i kommunen
- Ivaretakelse av psykisk helse hos barn og unge opp til 23 år
Veiledning, fagstøtte og internundervisning
Psykologen tilbyr veiledning til andre faginstanser i kommunen. Det kan være PPT, skole, barnehage, legekontor, helsestasjon, ROP-tjenesten og NAV. Denne veiledningen kan gjelde konkrete saker, eller være knyttet til overordnede tema. Psykologen kan også inviteres inn i barnehage- og skolehelseteam, samt bidra i ansvarsgruppemøter der hvor det er ønskelig med psykologfaglig kompetanse.
Ta kontakt for å avtale.
Forebygging og systemarbeid
Psykologen bidrar inn i arbeidet for å sikre barns beste i Skjervøy på ulike områder, også i systemarbeid. Herunder nevnes eksempelvis planarbeid, som utarbeidelsen av forebyggende plan med vekt på utvikling av helsefremmende og forebyggende tiltak i kommunen. Videre kan psykologen inviteres inn barnehage- og skolehelseteam der det anses relevant. Psykologen er leder av psykososialt kriseteam, og koordinerer tverrfaglig ressursgruppe (TRG).
Klinisk arbeid
Kommunepsykologen tilbyr lavterskel psykisk helsehjelp for barn og unge i Skjervøy kommune. Tjenesten anses som en psykologisk rådgivingstjeneste som i utgangspunktet gir kortvarig oppfølging inntil fem timer. Dersom det vurderes som nødvendig, kan psykologen bistå med å henvise og/eller formidle kontakt til andre hjelpetilbud. Typiske problemstillinger kommunepsykologen kan hjelpe til med er sosiale vansker, familieproblemer, mobbing, vennekonflikter, vonde følelser, søvnvansker, selvskading, stress, seksualitet, selvtillit, skam, spisevansker, engstelse, identitet, med mer. Kommunepsykologen kan også bistå med støtte og bistand til foreldre i form av foreldreveiledning.
Helsestasjon for ungdom (HFU)
På HFU har psykologen drop-in tilbud. Tema for samtalen kan være kjærlighetssorg, seksualitet, kjønnsidentitet, legning, overgrep, depresjon, angst, selvtillit, selvfølelse, vanskelige familieforhold, rus, mobbing og andre aktuelle temaer.
Tilbudet finner sted på helsestasjonen torsdager kl. 14:00-15:30.