Innspill, planfaglige råd og innsigelser til planforslaget NY KYSTSONEPLAN FOR KVÆNANGEN, NORDREISA OG SKJERVØY
Merknadsbehandling av innkomne innspill og innsigelser til høringsforslaget med kommuneplanens arealdel for «Kystsoneplan for Kvænangen, Nordreisa og Skjervøy.
Kommunestyrene i Kvænangen, Nordreisa og Skjervøy vedtok å legge forslag til ny kystsoneplan for Kvænangen, Nordreisa og Skjervøy ut på høring og offentlig ettersyn. Frist for innspill var 30.09. Statsforvalteren i Troms og Finnmark anmodet om ytterligere utsatt frist for sin del for å kunne ivareta samordningsrutinen der Statsforvalteren skal samordne uttalelser med innsigelser fra regionale statsetater. Statsforvalteren ble gitt frist til 15.10.24
Dette vedlegget inkluderer oversikt over alle innspill, faglige råd og innsigelser med et tilhørende sammendrag av hvert enkelt innspill til høringsforslaget, med prosjektleders kommentar/vurdering der dette er vurdert å være hensiktsmessig. I oversikten er det opprettet en offentlig tilgjengelig lenke til innsendt innspill/innsigelse.
I de tilfeller det ikke er gitt særskilt kommentar, gjelder det at innspillet blir lagt til grunn i kommunenes beslutningsgrunnlag og arbeid med revisjon av planforslaget før 2. gangs høring.
Innspillene er oppdelt i:
- Innspill, innsigelser og faglige råd fra offentlige myndigheter
- Innspill fra næringsliv, lag og foreninger, innbyggere og øvrige
A: Hele planen
B: Kvænangen
C: Nordreisa
D: Skjervøy
Begrepsavklaring:
- Merknadsbehandling vil si å lese og sortere innkomne merknader og forslag, vurdere betydningen for planen og kategorisere dem etter tema eller sak. Merknadsbehandlingen legger grunnlaget for den videre planprosessen eller vedtak. I dette tilfellet grunnlag for den videre prosessen.
- Innsigelser er en del av den sektorovergripende strukturen i plan- og bygningsloven (pbl). Det innebærer at de kan brukes ved konflikter knyttet til de typer temaer som det er åpnet for i Nasjonale forventninger, lover og retningslinjer (Rundskriv H-2/14 og T-2/16). Innsigelser kan kun fremmes av berørte offentlige myndigheter og av vesentlig berørte kommuner. Innsigelser skal være begrunnet i vedtatte nasjonale eller regionale mål, rammer og retningslinjer. Kommunen kan ikke vedta en plan hvor det hefter innsigelse. Hvis kommunen og innsigelsesinstansen ikke klarer å bli enige seg imellom, behandles saken gjennom mekling hos Statsforvalteren. Hvis heller ikke dette løser saken, og det fortsatt er manglende enighet avgjøres saken av KDD.
- Høringsinnspill kan rettes av alle som ønsker å uttale seg i forbindelse med høring og offentlig ettersyn av et planforslag iht. pbl. Høringsinnspill kan veie tungt når det gjelder lokalpolitikernes syn på behovet for å revidere planforslaget/etterkomme intressentenes ønsker, men et høringsinnspill kan ikke hindre kommunen i å vedta planen på samme måte som en innsigelse (se over).